Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.

Pernah dengar taman keluarga ? Pastinya anda belum pernah merasai pengalaman berada di dalam suasana taman keluarga London Street. Pihak MB Media network telah dijemput oleh The Parenthood pada minggu lepas sempenan pelancaran Fitness Gym di sini.

The Parenthood iaitu Taman Keluarga London Street kini dibuka secara rasmi pada awal Disember lalu dan beroperasi di tingkat dua Sunway Putra Mall, Kuala Lumpur.

The Parenthood bakal menjadi lokasi ulung untuk mereka yang mahu mendapatkan kemudahan, perkhidmatan, produk serta pengalaman keibu-bapaan masa kini untuk sesiapa sahaja, terutamanya pasangan yang mempunyai cahaya mata.

The Parenthood adalah sebuah taman keluarga pertama seumpamanya yang menyediakan tempat buat ibu bapa dan anak-anak belajar, bermain dan memperkasa secara individu dan bersama di bawah satu bumbung.

Taman tertutup ini membolehkan hubungan berkualiti antara ibu bapa selain memberi ruang pembelajaran progresif antara ibu bapa dan bayi, anak-anak kecil dan anak-anak berusia 12 tahun ke bawah.


Ketua Pegawai Eksekutif The Parenthood Leroy bercakap, “Kami amat gembira untuk membawa banyak pengalaman yang gembira untuk keluarga di Malaysia. ” Kehidupan berkeluarga boleh menjadi mencabar, terutamanya apabila ditambah dengan gaya hidup yang sibuk, tetapi menghabiskan masa yang berkualiti dengan anak-anak kita adalah penting untuk pembangunan dan kebahagiaan mereka.

Pada pembukaan cawangan baru di Sunway Pyramid baru-baru ini, Leroy bersemangat bahawa The Parenthood boleh menawarkan keperluan kepada keluarga di Malaysia. Ia akan menjadi tempat yang luar biasa di mana ibu bapa dan anak-anak mereka boleh mencipta detik-detik ikatan keluarga bersama-sama dan seterusnya menghargai selama-lamanya.

The Parenthood yang terletak di tingkat ke-3 di bahagian Wing di Sunway Pyramid, menawarkan 25,000 saiz kaki persegi, menjanjikan tarikan baru dan lebih besar. Ramai akan kagum dengan Original London bas yang dihantar dari London untuk menyediakan pengunjung dengan pengalaman London Street yang seakan-akan benar.

Pelbagai jenis produk dan perkhidmatan yang ada di dalam The Parenthood ni juga. Terdapat kedai-kedai yang menghimpunankan pelbagai jenis produk penjagaan bayi, mainan, pakaian, alat tulis, bahan-bahan pendidikan dan banyak lagi.

The Parenthood juga menyediakan pelanggan dengan ruang ITS yang penawaran pelbagai kemudahan seperti Taman Permainan Dalaman yang menarik untuk si kecil, F & B, pusat kecergasan untuk orang dewasa dan kanak-kanak, salon kecantikan muka, spa keluarga, kesihatan & pusat kesihatan – semua kemudahan ini terdapat di bawah satu bumbung!

Di The Parenthood ini juga kanak-kanak juga diajar tentang kecergasan fizikal selain bermain bersama-sama dengan kanak-kanak yang lain. Anda akan dapat melihat anak-anak anda belajar pelbagai aktiviti yang disediakan di sini. Semua ini boleh didapati di Zac & Zibbo Gym yang dipantau oleh instructor yang terlatih.

Selain itu juga, ada juga disediakan gym untuk ibu bapa yang datang ke sini. Anda boleh ke WiO Parenthood Welness. Terletak di sebelah Zac & Zibbo gym tadi. Dekat ini anda akan jumpa 1 alat senaman yang sangat bagus untuk otot-otot dan sarah kita iaitu Power Plate yang berharga RM 80K setiap satunya.

Fungsi utama mesin ini ialah memperbaiki postur badan anda, meregangkan otot-otot yang dah lama tak diregangkan terutama di bahagian pinggang dan kaki. Saya telah mencuba alat senaman ini, dimana sebelum mencuba saya dikehendaki untuk membongkok dan menyentuh ibu jari kaki saya, tetapi saya hanya sampai di bahagian buku lali. Apabila mencuba mesin ini dalam 5 minit dengan gerakan senaman yang betul saya boleh mencapai ibu jari kaki saya apabila membongkok.

Pertanyaan lanjut boleh rujuk di bawah :

Tel :
03-56505121(Playland)
03-56505122 (Family Park)

website : www.theparenthood.com.my

Jom layan gambar-gambar di bawah !

1,045 total views, 4 views today

Leave Your Comment

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam