Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.

Trafik Kencang
Kepuasan di hati makin terasa… Usaha selama ini nampak hasilnya.. Alhamdulillah.. Tak pernah terfikir untuk dapat trafik sebanyak ini.. Macam bermimpi je… Yelah, siapalah nak baca blog Melastik Bintang ni kan.. Bukannya blog otai pun… Tapi tak mengapa, semua itu MB anggap sebagai cabaran untuk memantapkan lagi blog ini..
Oleh kerana ada sedikit masa terluang, MB dapat juga updatekan trafik blog MB.. Maklumlah sekarang memang terlalu sibuk dengan kerja.. Jadi masa terhadap blog agak kurang sangat.. Nak blogwalking ke blog rakan-rakan pun agak susah.. Kerana batasan waktu… In Syaa Allah akan kembali semula selepas segala kerja selesai..
Inilah hasil selama seminggu trafik yang MB pantau.. Tidaklah sehebat trafik blogger INI.. Hehehe.. Tapi kenapa boleh dapat macam ni ye.. Rasanya mungkin sebab blog ini sudah mempunya niche tersendiri dan lebih-lebih lagi pasal kekeluargaan… Mungkin target pembaca sudah jadi besar.. Remaja juga boleh membaca isu-isu kekeluargaan… Mungkin juga topik-topik yang MB kongsikan mendapat sambutan dari pembaca dan mereka kerap mencari di enjin carian…
Kali terakhir trafik MB cecah 1K keatas ialah bulan lepas iaitu entri INI… Entri ni hits di blog MB dan alhamdulillah trafik yang memuaskan…
Walau apa-pun perjuangan memantapkan blog mesti diteruskan.. Bukan senang nak memantapkan blog dan mendapatkan trafik tinggi… Perlu usaha lebih dan gigih.. Nantikan entri dari MB mengenai tips mendapatkan trafik yang boleh buat kita tersenyum di pagi hari.. 

7,885 total views, 5 views today

Leave Your Comment

Comments

  1. assalamualaikum MB…mama nak tanya apa puncanya ada virus tadi tu ek…mama takut juga ni mana tahu blog mama pula yg dijangkiti virus tu nanti…:)

    1. bro anif… takdelah mantap sangat.. bese bese jer.. banyak lagi kena usaha.. walauapapun terima kasih kerana selalu singgah dan komen di blog tak seberapa ini.. =) maaf sebab dah lama tak ke blog bro.. atas batasan waktu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam