Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.

Assalamualaikum wbt

MB ada terbaca satu artikel dari Eyriqazz di blog nya yang bertajuk Sindrom Takut Bini.. Tajuk yang menarik.. Ini topik yang hangat dan sentiasa panas bagi kaum suami.. Boleh baca kat ENTRI ini..

Kalau anda tengok jawapan-jawapan dari papa bloggers tersebut, 1 pun memang tak boleh pakai..Kecuali jawapan MB lah..Of Coz la kan..hahaha..

Jawapan Abang Ensem, Shakiddo, Jocko, Mat Joe semua tu jawapan cover line sebenarnya..haha..

Ini jawapan MB… Sebenarnya bukan takut.. tetapi bak jawapan Eyriqazz dalam artikel tersebut ” Bukan takut bini tapi sayang bini setiaku pada yang satu ” ha itu memang jawapan yang tepatlah..pandai Eyriqazz baca isi hati MB..kahkahkahkah..

Nak pasang lain?? Erm.. belum lagi ke hadapan macam tu.. cukuplah dengan yang ada.. niat pun belum ada lagi.. masih setia pada yang satu.. In Syaa Allah.. Lumrah sebenarnya jika lelaki sukakan yang cantik..  Dan kita juga harus berterima kasih kepada kaum lelaki yang menyelamatkan kaum wanita yang semakin ramai bilangannya dari lelaki..Betul??

Banyak lagi perlu diperbetulkan ketika memegang status Suami ini.. Tanggungjawab sebagai ketua keluarga amat berat.. Inikan pula nak pasang lagi.. Feuh~~ Tak dapat bayangkan apa yang akan berlaku jika ianya terjadi.. Tetapi jika kita berkemampuan dan mampu berlaku adil jangan ditunggu-tunggu lagi perkara yang baik..hehehe..

Tapi kalau MB dapat Greenlight pun apa salahnya..hahaha… (^_^)

 

4,207 total views, 4 views today

Leave Your Comment

Comments

  1. Kaum lelaki juga harus bersedia,kita tak tahu hati kita ni banyak pintu.Mana tahu Allah nak bagi kita sorang lagi?nak pulak jenis wanita memang taste kita hah macam mana?hehehe…org lelaki kalau dah nak mmg tak myempat kan hahaha….kawin satu lagi bukan bermakna kita tidak setia,yg penting no 1 jgn diabaikan 🙂

    *saja saiko hang..
    azman Ajak Terjah Artikel Terbaru Beliau ..Iftar Bersama Group Blogger Coffee TalkMy Profile

  2. Salam daripada Zalora Malaysia,
    Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.
    Pihak Zalora Malaysia begitu berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama pihak anda. Sila email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my

  3. Kita lelaki bukan sahaja tanggungjawab pada isteri dan keluarga tetapi ada juga tanggunjawab pada masyarakat dan lebih penting pada agama. Al Quran un dah sebut isteri, anak dan harta adalah perhiasan dunia.
    Denaihati Ajak Terjah Artikel Terbaru Beliau ..Malam Seribu BulanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam