Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.


Assalamualaikum wbt

Pernah pergi parti??? Haha.. Kalau parti harijadi tu selalulah. Tapi kalau parti besar-besar yang berkaitan dengan event memang tak pernahlah.. Baru-baru ini MB diberi peluang untuk menghadiri satu parti iaitu WeChat Party 2013 yang berlangsung di Nerverland, Kuala Lumpur.
Nak tahu apa benda WeChat ni?? WeChat merupakan satu aplikasi komunikasi smartphone yang sedang popular masa kini. Aplikasi yang lebih kurangnya seperti whassup,line,viber,tanggo dan lain-lain. Tetapi WeChat ini lebih gempak dan terdapat fungsi-fungsi yang lebih menarik. Aplikasi ini PERCUMA.

Dan aplikasi WeChat ini merupakan aplikasi yang tertinggi dimuat turun di Google Playstore. Korang boleh nampakkan betapa gempak dan larisnya aplikasi ini.
Berbalik kepada parti WeChat tadi, pihak Tencent, Inc.( syarikat yang memperkenalkan aplikasi ini ) telah memperkenalkan duta WeChat iaitu Shaheizy Sam dan Lisa Surihani serta TVC WeChat  dan press conference di sebelah siangnya. Waktu malam telah berlangsungnya parti ini.

Muat Turun Aplikasi WeChat
Jom kita layan sekitar parti ini. ( Harap maaf jika ada gambar yang kurang menyenangkan )
Gadis-gadis WeChat Party 2013

Awi Rafael pun ada buat show.. Pewiittt!!
Presiden Tencent Inc sedang memberi ucapan

Look Green!!!!

Peserta yang dijemput untuk merebut iPad…!! Ada yang korang kenal???

Yo Sam!!! Ngeteh kat mana???

 Banyak lagi gambar, tapi cukuplah untuk tatapan korang semua.

Jom kita tengok TVC dari Sam dan Lisa  pula…..

Yang ini pula video semasa TVC di sebalik tabir…
Jom WeChat!!! Jangan lupa add MB.. ID : melastikbintang

5,856 total views, 6 views today

Leave Your Comment

Comments

  1. Apps alternative untuk berkomunikasi. Sebenar ia memudahkah perhubungan jarak jauh dan jarak dekat tetapi bukan untuk berkomunikasi dengan kekasih gelap. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam