Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.

Anak kecil penuh dengan akal mereka dan mereka ini rajin ‘explore‘ semua benda. Kadang kadang kita sebagai ibu bapa sendiri kurang arif apa yang anak kita mampu lakukan.

Seperti Mr Ray, ada bakat tersembunyi sebenarnya yang MB dan isteri baru dapat tahu, Iaitu Mr Ray amat sukakan muzik. Kalau di rumah bila menonton televisyen, siaran siaran yang ada muzik pasti Mr Ray akan turut menari dan bertepuk tangan. Rancangan kegemaran Mr Ray sudah pasti Karoot Komedia dimana dia pasti tidak akan berganjak bila menonton.

20130916-115356.jpg

Begitu juga kalau di dalam kereta, Mr Ray sudah pandai memasang radio sendiri dan menukar siaran. Mungkin bakatnya ini turunnya dari bapanya yang tampan lagi bergaya. Malah sejak Mr Ray dari dalam kandungan lagi beliau dah didedahkn dengan muzik.

Tidak salah jika kita dedahkan anak anak kita dengan muzik kerana muzik merupakan salah satu cara untuk mengembangkan minda anak anak anda. Muzik dapat membuatkan pemikiran anak anda lebih aktif dan bijak tetapi biarlah muzik yang sesuai dengan usianya.

4,058 total views, 1 views today

Leave Your Comment

Comments

  1. Ragam anak ada pelbagai karenah…ada yang ligat menari, ada yang pandai menyanyi, ada yang suka ibu masak di adpur. Itulah reaksi mereka ketika kecil. Semoga berhibur dengan perkara yang baik dan tidak melalaikan.
    Blogger Top Star Ajak Terjah Artikel Terbaru Beliau ..Salam Hari Malaysia Memberi Sejuta MaknaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam