Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.

Assalamualaikum w.b.t

Sudah lama rasanya MB melanggan siaran televisyen syarikat ASTRO, lebih kurang dalam 8 tahun juga. Dalam tempoh 8 tahun tu pelbagai kemudahan dan pakej yang telah diperkenalkan ASTRO.

Tukar astro beyond

Nak dijadikan cerita, kelmarin pihak ASTRO telah datang ke rumah MB untuk penukaran set ASTRO yang lama kepada set yang baru iaitu ASTRO Beyond. Sebelum itu pihak ASTRO ada buat panggilan, menyatakan mereka akan menukarkan set lama ke set yang abru kerana jika MB tidak tukar segala kerosakkan set yang lama MB sendiri yang kena bertanggungjawab.

Tukar ke WordPress Sekelip Mata

Nak Buat Aqiqah & Qurban di Kemboja

Jadi, dah diberitahu begitu MB pun bersetuju untuk tukar ke Beyond dan langgan Pakej istimewa yang ada HD,Indo Pack, Warna, Family dan ada beberapa lagi channel. Untuk pengetahuan semua tiada yurang pemasangan atau cas-cas tersembunyi semasa proses pertukaran ini. Semuanya adalah percuma.

Tukar astro beyond
Sesi penukaran set baru
Tukar astro beyond
Juruteknik yang pantas dan cekap

Tapi pihak yang datang buat pemasangan set baru ni memang pantas mereka buat kerja, dalam masa 20 minit semua sudah siap termasuk penukaran piring yang baru. Memang cepat dan pantas, nampak macam mudah sahaja.

Tukar astro beyond
Pemasangan yang cekap walaupun waktu malam
Tukar astro beyond
Kotak Set Beyond

Lepas ini dah boleh layan HD pula dan Astro On The Go. Tonton Astro di komputer riba pun boleh dah sekarang. Lepas ni memang MB melekat kat komputer riba sajalah tengok Astro..hehe..

10,820 total views, 20 views today

Leave Your Comment

Comments

  1. Hari tu pun Astro ada offer tapi saya tolak,sebab tak nak tambah package lagi…ambik package biasa jer yg 37 rm tu hehehe..sebab bukan tgk sgt pon,lebih pada online jer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam