Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.

Lenovo  memperkenalkan telefon pintar terbaru untuk keluarga PC Plus , Lenovo Vibe X Smartphone pada 15 Januari 2014. Merupakan telefon pintar anggun dan mempunyai ketipisan yang luar biasa dan boleh merakamkan saat yang menakjubkan dan indah menggunakan Video HD dengan dual kamera resolusi tinggi. Dibina untuk menyesuaikan dengan  gaya hidup , Vibe X membolehkan pengguna menikmati aplikasi kegemaran mereka dan permainan dalam warna terang pada paparan kaca melengkung pixel- sempurna 5 ” 20/20.

Siri Lenovo Vibe X mempamerkan keupayaan syarikat Lenovo dalam pembuatan telefon pintar dan kemajuannya dalam PC Plus – istilah Lenovo digunakan untuk menggambarkan persekitaran yang dirangkaikan , termasuk tablet dan telefon pintar.

Lenovo terus membawa inovasi PC Plus kepada pasaran dengan reka bentuk Lenovo Vibe X telefon pintar itu tanpa kompromi dalam segala perkakasan, paparan yang kaya dan memori teknologi kamera ,” kata Khoo Hung Chuan , Pengurus Besar Negara , Lenovo Malaysia.

Lenovo Vibe X ,Harga Lenovo Vibe X, Spesifikasi Lenovo Vibe X
(Dari Kiri Ke Kanan) Chua Chiang Song, Senior Sales Manager, MIDH, Lenovo; Khoo Hung Chuan, Country General Manager, Lenovo Malaysia; dan Foo Mun Yee, Country Sales Manager Smartphone Division, Lenovo Malaysia memegang Lenovo Vibe X

Waktu Terindah Dengan Lenovo Vibe X Smartphone

Mereka yang mengidamkan gaya dan fungsi akan menghargai permukaan peranti laser-engraved fabric-feel dirangkumi kembali dan aksen krom disebelah yang menarik. Lenovo Vibe X telefon pintar didatangkan dalam bentuk yang langsing, bingkai kelas yang berpegang kepada reka bentuk premium dengan berukuran hanya 6.9mm , setipis pensil, dan berat  yang kurang daripada telefon pintar lain yang sama saiznya – hanya 121 gram (£ 0.26) . Dengan HD 5″ 20/20 Vision Display yang mempesonakan dan IPS panel berada di bawah Corning ® Gorilla ® Kaca 3 skrin untuk perlindungan kesan tambahan.

Dengan sistem operasi Android ™ 4.2 dan Quad -Core MTK 6589T pemproses 1.5GHz , Vibe X membolehkan pengguna untuk menikmati permainan terkini , aplikasi dan video pada prestasi kelajuan tertinggi .
Lenovo Apps Pintar untuk  Perkongsian Selamat  dan Simpanan

Lenovo Vibe X datang dengan pramuat aplikasi yang membolehkan pengguna mudah untuk berkongsi foto, video, dan dokumen, melindungi peranti mereka daripada perisian yang tidak selamat, serta sandaran dan memulihkan data penting. Pengguna juga boleh melancarkan aplikasi pramuat Facebook yang dipertingkatkan dengan skrin dan pemberitahuan fungsi tambahan.

Lenovo Vibe X kini boleh didapati bermula dari RM1 , 299.

Spesfikasi Lenovo Vibe X, Harga Lenovo Vibe X, Pelancaran Lenovo Vibe X
Model bersama dengan Telefon Pintar Lenovo Vibe X

Spesifikasi Lenovo Vibe X

 • Prosesor : MTK 6589w 1.5 GHz Quad Core
 • Grafik : Power VR SGX544
 • Saiz : 144 x 74 x 6.9 (mm)
 • Berat : 121g (0.26Ibs)
 • Paparan : Skrin Sesentuh, 5.0″ Full HD IPS, 20/20 Vision Display with 1920×1080 pixels (441PPI)
 • Kamera : Depan : 13MP auto fokus with LED flash; Depan : 5MP fixed focus
 • Single Micro SIM
 • Memori : RAM : 2GB RAM Storage : 16GB eMMC
 • Android 4.2 Jelly Bean
 • Bateri : Li-Polymer 2000mAh (embedded)
 • Warna : Silver
 • Harga : RM 1,299

Maklumat Lanjut di  Lenovo RSS feeds atau ikuti Lenovo di Twitter dan Facebook.

10,434 total views, 5 views today

Leave Your Comment

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam