Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.

Pengalaman mendewasakan……

life-is-the-word-typography

Dulu masa bermulanya blog ini, MB akan cuba grab apa SAHAJA event yang ada, tetapi ianya haruslah bersesuaian dengan masa dan waktu lapang MB..sebab blog sekadar part time MB …

Payment? Waktu setahun jagung, mana mampu untuk aku dipandang advertiser / PR untuk memberi paid job.. maklumlah blog baru…komen dan trafik pun TIADA…sambil sambil tu menuntut dengan blogger blogger yang berpengalaman dan lama…menimba ilmu…macam mana nak mantapkan blog dan networking…

Hari demi hari MB belajar dari orang sekeliling… Sedikit demi sedikit ilmu yang MB timba dan praktikkan..

Berbalik kepada event..event pertama MB yang tidak berbayar ialah event menonton wayang..waktu itu baru nak berjinak jinak datang event..tak dibayar pun tak mengapa…pengalaman dan berjumpa dengan rakan blogger/media lain dapat MB kutip…

Event pertama yang berbayar buat MB ialah event bersama Petronas iaitu Sambutan Perayaan Deepavali di Kg Welington Perak.. Alhamdulillah dapat menjana pendapatan pertama dari blog ini……

ps : imbuhan akan datang jika kita bersabar……

4,497 total views, 3 views today

Leave Your Comment

Comments

  1. “imbuhan akan datang jika kita bersabar”

    setuju, dulu pergi event utk suka-suka jumpa member bloggers..
    alhamdulillah, skang dapat la sikit-sikit duit kopi

    ingat lagi bulan april aritu, dapat peluang gi Kuching dari MB
    thanks bro.. itu peluang paling best, dapat kenal blogger-blogger hebat kat sana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam