Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.

Bila baca je tajuk entri ini pasti ramai tak percayakan. Takkanlah dengan menipu kita boleh dapat strok, mustahil.

Tapi cuba baca kenyataan berikut:

Menipu merupakan punca strok? Ini merupakan hasil kajian daripada Dr.Dalton- Smith M.D, penulis buku, Set Free to Live Free, menyatakan menipu boleh menghasilkan dan meningkatkan hormon stres individu. Secara tidak langsung hormon stres ini akan meningkatkan degup jantung dan kadar pernafasan, melemahkan sistem pencernaan serta membuatkan saraf dan otot menjadi sangat sensitif.

Malah individu yang sering berbohong turut terdedah pada risiko tekanan darah tinggi, diabetes dan penyakit jantung seperti jantung koroner, strok dan kegagalan jantung berfungsi kerana tekanan darah yang meningkat.

Sekarang samada nak percaya atau tidak? Kurang-kurangkanlah menipu selepas ini. Tapi kalau dah terdesak sangat nak menipu, teruskan je lah.

Nota Lastik : Ingatkan faktor pemakanan atau genetik je yang boleh buat penyakit, tapi sikap pun boleh.

2,155 total views, 1 views today

Leave Your Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam