Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.

Semalam MB sempat ke Restoran Murni Discovery di USJ 9 Subang Jaya… Sebelum ni selalu juga makan dekat Murni ni…Tapi kali ni baru berkesempatan nak buat entri pasal Murni ni…. Kalau bukan si isteri yang ajak ke Murni ni takdelah terdetik nak buat entri ni..hehe…

Sesi Dialog MB & Isteri:

Balik je dari office semalam, belum sempat mandi lagi isteri MB memanggil MB.

Isteri : Bang, meh jap…

MB: Jap ek..

Isteri : Cepat la….

MB : Yela..(dengan pantas ke bilik )

Isteri : Bang, malam ni jom dinner kat Murni… (padahal selalu je pergi)

MB : la…nak ajak pergi Murni ke..(sambil berkerut dahi) Ingatkan nak apa tadi…Nak pergi Murni lagi ke?

Isteri : Jom la… nak try Mango Special…lama dah tak try.. Ajak mak abah sekali..

MB : Ok..Lepas isyak kita pergi..

Selepas isyak….Sampai ke destinasi…..

Cari tempat duduk dulu yang penting baby chair untuk Mr.Ray… kalau tak susah nak makan nanti…waiter datang untuk ambil order…yang best kat sini waiter ambil order guna PDA tu..Order menu pun memang besar la…

10 minit menunggu order..sampai dah makanan yang dipesan….Mak dan Ayah MB terkejut sebab cepat betul order sampai..hehe…
Mee Raja Special – RM 9
Nasi Goreng USA – RM 7

Bihun Siam – RM 5

Menu-menu kami sekeluarga untuk dinner..Gambar air tak sempat nak snap..sebab dah tak kisah pasal air..excited sangat nak ambil gambar makanan….Tapi si ummi Mr.Ray masih berfikir nak suapkan apa untuk Mr.Ray tu…ha..order fries je la…

Mr.Ray sambil menunggu fries

Tunggu punya tunggu sampai juga fries Mr.Ray….Memang tak sabar la dia…

Fries for Mr.Ray – RM3
Ummi nak suap Mr.Ray
Tau tak apa benda ni….Ni la Service Button ..Kalau lambat ambil order ke or order sampai lambat, tekan je button ni…nanti adalah hamba yang datang ambil pesanan…Jari tu jari Mr.Ray la….

Service Button
Dah kenyang semua apa lagi sesi membayar la…so total semua makanan tadi termasuk 4 air yang dipesan ialah RM42.80.. Ok la harganya..sesuai…

Footnote : Kalau selalu ke Murni bankrupt juga…hehehe….


Murni Discovery’s (Subang Branch) Detail
Address : 39-41, Jalan USJ9/5P, Subang Business Centre.

2,812 total views, 1 views today

Leave Your Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam