Fulltime Blogger & Influencer. Best New Media at Blue Ribbon 2014 Award. Best Motorsport Blog MSMW 2015.

Sekarang ni beberapa aplikasi “Social Networking” telah berada di pasaran. Antara yang mendapat sambutan ialah Whatsup dan Line. Ini antara 2 aplikasi yang digemari oleh  pengemar social networking.

Ha!Tapi ada satu lagi aplikasi yang semakin berkembang dan mendapat sambutan ramai. Aplikasi yang baru dan mungkin lebih hebat dari aplikasi Whatsup iaitu WeChat. Anda pernah dengar??Pernah menggunakannya?? Mungkin ini pertama kali mendengar aplikasi ini. Macam MB jugak, tak pernah dengar, tapi setelah diperkenalkan dengan aplikasi WeChat oleh rakan bloger MB barulah MB tahu apa itu WeChat.

WeChat ialah satu aplikasi rangkaian seperti Whatsup, tetapi WeChat lebih “advance” dari aplikasi yang lain. WeChat ialah pengalaman berbual dengan cara yang baru keseluruhannya, berhubung dengan rakan-rakan di seluruh platform mudah alih.

Antara fungsi-fungsi yang terdapat dalam aplikasi WeChat ialah:
1.Voice Messaging

2. Look Around

3.Facebook Connect


4.Group Chat

5.Shake

6.Drift Bottle

7.Emoticons

Ini antara fungsi yang anda boleh gunakan semasa menggunakanWeChat. MB dah pun gunakan WeChat ini, apa yang boleh dikatakan ialah memang seronok guna aplikasi ini.
Segala maklumat mengenai aplikasi WeChat ini anda boleh layari laman sesawang WeChat di http://www.wechatapp.com dan juga komuniti page di Facebook https://www.facebook.com/wechatmalaysia
Jom WeChat!!!!!

4,922 total views, 2 views today

Leave Your Comment

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam